Pastrav somonat la gratar

|

De curand am aflat ca exista asa ceva. Sincer habar n-aveam:))
Zilele trecute plimbandu-ne prin unul dintre hipermarketuri l-am si gasit, n-am stat pe ganduri si am achizitionat repede 2 fileuri. Ce imi place cel mai mult e faptul ca arata ca somonul, are carnea roz, dar cu gust de pastrav.


Ingrediente:
2 fileuri de pastrav somonat
ulei de masline
sare piper


 Spalam rapid fileurile sub jet de apa rece dupa care le tamponam cu servetele absorbante pentru a indeparta excesul de apa. Le taiem in bucati portivite, saram piperam si le ungem foarte foarte bine cu ulei de masline.
Incinem bine tigaia grill (nu o ungem cu nimic, pantru ca deja am uns fileurile) si incepem sa sa prajim fileurile 2-3 minute pe o parte si alte 2-3 minute pe cealalta parte.
Dupa ce am terminat de prajit punem fileurile intr-un vas cu capac si le lasam sa se odihneasca 5 minute pentru a-si lasa sucurile. 
Punem fileurile pe platoul de servire, iar in sosul ramas adaugam putina zeama de lamaie, amestecam bine si turnam sosul peste peste.


Servim cu lamie, iar garnitura in functie de preferintele fiecaruia.
Pofta buna!

2 comentarii:

Bunica spunea...

Arata excelent! Cred ca e si super bun...

pansy spunea...

si mie imi place !

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails