Orez chinezesc cu pui

|

Orezul este cultivat de aproape 5000 de ani in regiunile Asiei. Din China, cultivarea orezului s-a raspandit mai intai in zonele asiatice, apoi a fost reluat de greci si adus in zonele Mediteranei, ajungand in Europa de Sud si Africa de Nord. Din Europa, orezul a fost dus si in Lumea Noua, dupa calatoriile lui Columb. Din Portugalia, in Brazilia si din Spania, in America Centrala si de Sud. S-a ajuns astfel la situatia ca acum orezul este a doua planta cerealiera consumata pe glob, dupa grau. Capacitatea sa de adaptare l-a facut sa fie una dintre cele mai consumate alimente din lume fiind hrana zilnica pentru mai bine de jumatate din populatia globului.



 Ingrediente:
1 piept de pui
1 cana de orez cu bobul lung
o jumatate de varza alba 
2 morcovi
1 ardei gras rosu
2-3 catei de usturoi
1 conserva rosii in suc propriu sau bulion
5-6 linguri sos de soia
2-3 linguri de apa
1 ardei iute
sare
patrunjel
6 linguri ulei de masline

Usturoiul se curata se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine auriu, se adauaga carnea de pui taiata in fasii mici. Dupa ce se rumeneste carnea se adauga varza taiata fideluta, morcovul dat pe razatoarea mare si ardeiul gras taiat betisoare. Se amesteca bine si se lasa 8 minute la foc rapid.
Se adauga rosiile, 2-3 linguri de apa, sosul de soia si se lasa pe foc inca 6 minute, dupa care se adauga ardeiul iute curatat de samburi si tocat marunt, se mai lasa inca un minut dupa care se adauga orezul fiert in prealabil in apa cu sare. Amestecam bine saram daca mai e nevoie, iar la sfarsit adaugam patrunjelul tocat.




 Pofta buna!

2 comentarii:

Catalin spunea...

Arata super tare, sunt total impresionat.Kta

Anita Albu spunea...

Merci Cata:)

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails