Tavalita

|

Ma plangeam in ultima vreme ca nu mai am timp de bucatarit pe indelete asa cum imi place mie, dar nu ma pot abtine sa nu imi rup cateva ore in weekend si fac cate ceva bun pentru saptamana care urmeaza:) 
Plangandu-ma mamei ca as face ceva dulce, dar rapid , mama mi-a zis: "de ce nu faci Tavalita, e rapida, aromata si foarte aspectuasa." Aspectuasa pentru ca se gandea ce bine va arata pe blogul meu :-P




 Blat:
6 albusuri
6 galbenusuri
6 linguri zahar
6 linguri faina
50 ml ulei
1 esenta de rom
1 plic zahar vanilat 
1/2 plic praf de copt

Glazura:
5 linguri zahar
5 linguri cacao
250 ml frisca lichida
1 cubulet de unt
250g nuca de cocos

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul, apoi punem treptat galbenusurile amestecate bine cu uleiul si esenta de rom. Incorporam usor faina amestecata cu praful de copt amestecand de jos in sus. Turnam aluatul intr-o trava tapetata cu hartie de copt si o introducem la cuptor pentru 25 de minute.
Pentru glazura: amestecam intr-o craticioara cacaua cu zaharul dupa care adaugam frisca lichida. Amestecam bine si punem craticioara pe abur Amestecam din cand in cand pana ce se topeste zaharul si glazura va deveni lichida. Dupa ce o luam de pe foc incorporam cubuletul de unt.
Cand blatul e gata si s-a racit il taiem in paratele. Patratelele le tavalim prin glazura de ciocolata dupa care prin nuca de cocos. 
Un deliciu pufos si aromat... rom, ciocolata, nuca de cocos.




 Pofta buna!

1 comentarii:

Andreea spunea...

Tare bine arata toate bucatele tale pe aici, trebuie neaparat sa incerc ceva de pe la tine. Eu sunt mai mult cu bucataria chinezeasca, insa nici de la celelalte nu ma dau din loc :) Treci si pe la mine daca iti face placere. O seara buna iti doresc!

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails