Tarta cu iaurt

|


Reteta o am de la buna mea prietena de la Timisoara, Oana. Te pup draga mea si te astept la mare.


Ingrediente:
400 gr. biscuiti simpli
250 gr. unt
esenta de vanilie
2 pliculete de gelatina
600 ml iaurt simplu
3-4 linguri de zahar pudra
capsuni pentru ornat
Biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie si se amesteca cu untul si esenta de vanilie. Se framanta bine pana se incorporeaza ingredientele, dupa care se aseaza intr-o tava cu peretii detasabili sau intr-o cratita cu diametru de 28 cm tapetata cu folie alimentara (ne va ajuta sa scoatem tarta la final). Se tine la frigider pana preparam crema.
Pliculetele de gelatina se inmoaie in 6 linguri de apa calduta, dupa care se amesteca cu  200 ml apa rece si se pun la incalzit la bain-marie, pana cand se dizolva bilutele de gelatina.
Se ia de pe foc si se amesteca cu iaurtul si zaharul pudra, dupa care se pune peste blatul de biscuiti si se tine la frigider pentu o ora jumate, doua.
Se orneaza cu capsuni sau cu orice alte fructe dupa preferinta.


Pofta buna!

3 comentarii:

Simona spunea...

dar cand pui gelatina calda de pe foc in iaurtul care este rece nu se face gelatina bucatele-bucatele? ca mie asa mi s-a intamplat.... ne poti spune mai exact cum ai procedat la acest amestec?Multumesc!

Anita Albu spunea...

Simona imi pare rau sa aud asta. Eu am procedat intocmai cum am scris si in reteta. In cazul acesta te safatuiesc sa scoti iaurtul din figider cu vre-o 30-40 de minute inainte de a te apuca sa prepari gelatina, iar in momentul cand le vei amesteca diferenta de temperatura n-ar mai fi asa mare.

Simona spunea...

Multumesc frumos!ma gandeam la acest lucru, ba chiar sa-l incalzesc putin, dar am vrut sa vad daca tu ai facut ceva mai special. Multumesc frumos!!!

Trimiteţi un comentariu

Related Posts with Thumbnails