Pollo alla cacciatora

|

Pollo alla cacciatora este un fel principal de mancare traditional din zona Toscanei. Este foarte cunoscut si apreciat in toata Italia, dar mai ales in nordul tarii.
Acesta reteta este foarte simplu de pregatit si e foarte gustoasa.


Ingrediente:
1 catel de usturoi
2 morcovi
1 ceapa
3-4 linguri ulei de masline
1 pui
400 g rosii taiate cubulete
patrunjel proaspat tocat
1 crenguta de rozmarin proaspat
1 pahar de vin rosu
sare
piper proaspat rasnit




Pentru inceput spalam bine puiul si il taiem bucati. 
Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si punem bucatile de pui la prajit, le intoarcem pe toate partile pana ce se rumenesc frumos. In acest moment adugam ceapa, usturoiul si morcovul taiate marunt, crenguta de rozmarin, sare si piper. Amestecam bine si le lasam pe foc 5 minute. Dupa ce ceapa a devenit translucida adaugam vinul si lasam sa fiarba pana cand acesta se evapora. Dupa adaugam rosiile acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pentru 30 de minute. Daca pe parcursul fierberii sosul scade prea mult mai adaugam putina apa calda.
Cand este gata adaugam partunjelul tocat si sevim cu mamaliguta sau cu piure de cartofi.



Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails