Creme Caramel

|


Ingrediente:
150ml frisca lichida
450ml lapte
4 oua intregi + 1 galbenus
120g de zahar
1 pliculet zahar vanilat
150g zahar pentru caramelizat

Intr-o cratita topim cele 150g de zahar. Cand zaharul este lichid il turnam in formele in care urmeaza sa facem creme caramelul si tapetam bine peretii acestora.
In alta cratita punem la fiert laptele si frisca, in momentul in care au inceput sa fiarba stigem focul si lasa sa se racesca cel putin 30 de minute.
Amestecam ouale cu zaharul si le batem bine cu telul pana ce zaharul s-a topit, in acest moment adugam laptele strecurat peste compozitie. Amestecam bine dupa care turnam compozitia in formele tapetate cu zahar.
Punem formele intr-o tava, iar in tava adugam apa fiarta. Apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea formelor. Dam totul la cuptor pentru 40-50 de minute.


Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se racesca dupa care le dam la frigider pentru cateva ore.
Inainte de servire le rasturnam pe farfurioare.
Pofta buna!

3 comentarii:

diamond spunea...

vai, Anita, imi ploo in gura de pofta ce-mi este!:D

Un dulce aromat spunea...

Foarte fain arata!

mirela spunea...

Deliciosssss!!

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails