Tort cu visine si nuci

|




Tortul a fost pregatit de mama special pentru ziua mea de nastere (22 aprilie) si cea de nume (Georgiana), asadar eu petrec 2 zile la rand:)) si primesc cadouri o singura data:((((( pai e corect asa???

  
Blat:
6 oua
9 linguri apa
300g zahar
375g faina
1 plic praf de copt
1 borcan gem de caise

Crema:
250g unt
250g zahar
2 pliculete zahar vanilat
250g nuci macinate
1 compot de visine
1 ceasca lapte
3-4 linguri faina


Blatul: pentru inceput separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron incapator batem cu mixerul galbenusurile cu zaharul si cele 9 linguri de zahar. Cand zaharul s-a topit adaugam faina. Albusurile le batem spuma, apoi le adaugam galbenuselor amestecand usor pana la inglobare.
Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam compozitia si o introducem in cuptorul incins pentru 25 de minute.
Dupa ce blatul s-a copt si este inca caldut, il taiem in doua pe lungime, apoi ungem foile cu gem de caise si facem 2 rulade.
Cand ruladele s-au racit complet le taiem in felii de 1,5 cm.

Crema: faina se amesteca cu 2-3 linguri de lapte. Laptele ramas se pune pe foc, cand a inceput sa fiarba adaugam faina si amestecam energic cu un tel pana ce se ingroasa.
Cu ajutorul unui mixer batem untul spuma impreuna cu zaharul, apoi adaugam bechamelul facut anterior. Adaugam nuca macinata si visinele curatate de samburi si scurse bine, bine de suc.

Asamblarea: pentru asamblare avem nevoie de o forma de tort cu diametrul de 26-28cm.
Tapetam fundul si peretii acesteia cu felii de rulada, iar in mijloc asezam crema. Deasupra inchidem cu feliile de rulada ramase.
Dam tortul la rece pana a doua zi apoi il scoatem si il rasturnam pe un platou.




Daca doriti puteti insiropa feliile de rulada in siropul de la compot, dar atentie doar pe partea interioara, daca le insiropam pe ambele parti vor capata o culoare visinie.




Un tort nemaipomenit de bun!!!
Pofta buna!


4 comentarii:

sara & Miki spunea...

Ce bine arata si dupa ingrediente cred ca-i un deliciu. Pup!

Anita Albu Dobrescu spunea...

Intradevar e un deliciu, mai ales cand e facut de mama!!! Pupici

Bunica spunea...

La multi ani scumpa, cu intarziere mare pt ca abia acum am vazut ca am sarit postarea asta :)
Si felicitari pentru schimbarea de pe blog, arata foarte bine
Buni

Anita Albu Dobrescu spunea...

Iti multumesc din suflet Buni!
De cateva luni bune ma gandeam sa fac niste schimbari pe blog, dar imi era foarte greu sa aleg altceva, ma obisnuisem atat de mult cu template-ul vechi si nu prea imi venea sa renut, asa sunt eu ma atasez de chestii:))
Oricum ma bucur tare ca iti place, te pup si un weekend fain!

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails