Prajitura cu stafide

|

Mult prea banal numele acestei prajituri, mai ales ca este prajitura mea preferata. Pentru mine este prajitura perfecta plina de ciocolata si cu stafide inmuiate in rom...mmm o nebunie!!! Si ea a fost prezenta pe masa de Craciun.

  Foaie:
7 galbenusuri
100g zahar pudra
1 lingura cu varf faina
1 plic praf de copt

Bezea:
7 albusuri
150g zahar
150g nuci macinate
1 lingura cacao
1 lingura zeama de lamaie
1 lingura ulei

Crema:
3 oua
150g zahar
3 linguri cacao
1 pachet de unt

Mai avem nevoie de:
200g stafide 
rom sau esenta de rom
200g Nutella (sau orice alta crema de ciocolata)

Foaie: galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, faina si praful de copt. Pe fundul unei tavi unsa si tapetata cu faina coacem o foaie.

Bezea: batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul. Peste spuma de albusuri adaugam nucile macinate, cacaua, zeama de lamaie si uleiul, amestecam usor de jos in sus, dupa care coacem bezeaua intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Crema: intr-o cratita batem ouale intregi cu zaharul, adaugam cacaua, dupa care punem cratita pe abur si fierbem pana ce se ingroasa crema. O dam de pe foc, iar cand e rece o amestecam cu un pachet de unt.

Asamblarea: peste foaia galbena se pune 1/2 din crema, peste crema bezeaua cu nuca, peste bezea cealalta jumatate de crema, stafidele care in prealabil au fost inmuiate in rom si deasupra intindem crema de ciocolata care e bine sa fie la temperatura camerei pentru a fi usor de intins.



Ce sa va mai zic... e preferata mea!!!
Pofta buna!

3 comentarii:

Gabriel Ionescu spunea...

mmmm...arata super, eu is innebunit dupa amandine, deci asta m-ar aranja :D

mirela spunea...

MMMM,,,,UN DELICIU!!

Anonim spunea...

wow,ce fain arata,ce combinatie tare!!!!cioco si stafide inmuiate in rom...te lingi pe toate degetele,si regreti ca nu ai numai 10!!!:)))NOTA 10 ,FELICITARI!!!

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails