Tort rustic de mere

|

Tortul rustic de mere este un dulce clasic care se prepara mai in toate partile lumii. 
Combinatia de mere si scortisoara este irezistibila...


Ingrediente:
100g unt
1 lingurita scortisoara rasa
200g faina
200ml lapte
1 pliculet praf de copt
 1 lamaie
700g mere
un praf de sare
2 oua
1 pliculet zahar vanilat
200g zahar

Pentru inceput dam lamaia pe razatoare pentru ai curata coaja, dupa care o stoarcem de zeama.
Curatam merele, le taiem in patru si le curatam de samburi. Odata curatate merele le taiem in feliute subtiri, le punem intr-un castron incapator si le stropim cu zeama de lamaie.
Cu ajutorul unui mixer batem ouale impreuna cu zaharul, cand acesta s-a topit adaugam pe rand: untul taiat cubulete, coaja de lamaie, scortisoara, laptele, zaharul vanilat si faina amestecata in prealabil cu un praf de sare si praful de copt. Amestecam pana ce se omogenizeaza perfect.
In acest moment putem aduga merele si amestecam usor pentru a se incorpora bine.
Compozitia obtinuta o asezam intr-o tava cu diametul de 24 cm, unsa si tapetata cu faina.
Coacem in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute.


Buna si foarte aromata!
S-aveti pofta!

4 comentarii:

mirela spunea...

mmm,tare buna,,,,as servi o feliuta,chiar daca este tarziu,,,,pupp si o seara frumoasa!!

Anita Albu Dobrescu spunea...

Mirela draga te-as servi cu placere doar ca tortul s-a terminat de mult, l-am facut cu vreo 2 saptamani in urma:)
O seara faina si tie!

Mire spunea...

Maine o sa fac si eu :)

Goda spunea...

Interesant blogul, ai destule sa inveti;))

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails