Deliciul Paradisului

|


 Blatul:
4 oua
125g zahar 
125g faina
25g amidon
40g unt
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
estenta de lamaie

Crema:
500ml lapte
100g zahar
50g amidon
1/2 baton de vanilie
200g unt

Blatul: topim untul in cuptorul cu microunde si il lasam sa se raceasca. Batem spuma albusurile de la 2 oua. Intr-un castron separat amestecam faina cu amidonul si praful de copt. Cele 2 oua intergi si cele 2 galbenusurile ramase se amesteca cu zaharul si esentele de vanilie si lamaie, se bat cu mixerul pana devin spuma, in acest moment incorporam faina amestecand cu un tel de jos in sus. Adaugam untul topit dupa care albusurile batute spuma amestecand usor.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 25 de minute.

Crema: amestecam intr-un castron zaharul cu amidonul. Intre timp punem laptele la fiert cu semintele de vanilie. Cand laptele fierbe turnam o parte peste amestecul de zahar si amidon, amestecam bine sa nu faca cocoloase, apoi turnam toata compozitia peste laptele din oala. Dam focul la minim si fiebem pana se ingroasa amestecand continuu. Cand e gata lasam crema sa se raceasca, dupa care o amestecam cu untul care trebuie sa fie la temperatura camerei.
Taiem blatul in doua pe lung si il umplem cu crema de lapte si vanilie, deasupra presaram zahar pudra. 



Un deliciu, mai ales a doua zi dupa ce sta la frigider.
Pofta buna!

2 comentarii:

diamond spunea...

anita, super frumoase si prajitura si prezentarea :D

Sara & Miki spunea...

Minunat... arata super. Pup!

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails