Ardei umpluti

|




 Ingrediente:
500 gr. carne tocata(vita+porc)
2-3 cepe
2 linguri orez
patrunjel
10 ardei grasi (nu foarte mari)
sare
piper
chili
cimbru
500ml bulion
2-3 frunze de dafin
2 linguri faina

Punem carnea intr-un castron maricel, adaugam ceapa tocata marunt, orezul, patrunjelul tocat, sare, piper, cimbru si un praf de chili dupa care amestecam totul bine bine. Eu nu calesc absolut nimic, nici ceapa, nici orezul nici carnea, totul crud, ele vor fierbe foarte bine si asa, plus ca e mai dietetic, deci nu recomand calitul.
Ardeii grasi ii spalam, ii curatam de cotoare si ii umplem cu carne. Asezam ardeii intr-o oala incapatoare, umplem oala cu apa pana ce ii acopera si ii punem la fiert in jur de 1 ora.
Cand carnea este fiarta, scoatem ardei din oala, mai adaugam o jumatate de cana de apa, iar cand clocoteste adugam bulionul amestecat cu cele 2 linguri de faina. Amestecam bine sa nu faca cocoloase, punem frunzele de dafin, sare, piper si ceva zahar (1-2linguri), lasam sa fiarba 2-3 minute si punem ardeii in oala, mai lasam pe foc 4-5 minute.


 Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails