Pastele - o istorie, mai multe retete

|
Lungi, scurte, umplute sau goale, pastele sunt o minunata inventie a gastronomiei universale.

Parintii pastelor moderne sunt italienii, dar istoria lor se pierde undeva in negura vremilor. Grecii, dar si turcii fac din taiteii foarte subtiri niste prajituri delicioase, iar chinezii au inventat supe si feluri de mancare pe baza de taitei de orez bune de te lingi pe degete.

Forme si dimensiuni variabile
Enciclopediile vorbesc despre existenta a nu mai putin de 600 de feluri de paste. Cele mai cunoscute raman totusi spaghetti, maccheroni, pe romaneste spaghete si macaroane. Cuceresc gustul romanilor si castiga tot mai mult teren in supermarketuri, pennele, fussili, ori chiar foile de lasagna sau tuburile numite canelloni. 

Proaspete sau uscate
Pastele se gasesc in doua forme: uscate (pot fi pastrate chiar si doi ani in conditii normale de depozitare) sau proaspete. Acestea din urma se comercializeaza din ce in ce mai des in magazinele din Romania. Sunt mult mai gustoase, dar au un inconvenient: se pastreaza numai la frigider, doar cateva zile. Din fericire, pastele raman o alegere foarte comoda si accesibila pentru multi dintre noi. Si asta pentru ca se gasesc in forme variate, nu sunt scumpe, iar retetele sunt nenumarate.

Retete cu paste:
Spaghetti cu fructe de mare
Penne cu vinete si mozzarella
Lasagna

Sursa: Bucataria de azi 
Foto: Alex Dobrescu 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails