Paine cu ulei de masline si ierburi de Provence

|

Incet, incet incep sa descopar bucataria franceza si pe zi ce trece ma indragostesc tot mai mult de ea. Cand am dat peste reteta de paine cu ierburi de Provence eram sigura ca trebuie sa fie ceva deosebit de gustos si aromat. 
Desi nu sunt consumatoare de paine alba, aceasta reteta m-a cam dat peste cap si in ultima perioada doar paine cu ierburi de Provence mancam:)


Ingrediente:
450-470g faina alba
250ml apa
60ml ulei de masline
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 lingura ierburi de Provence
15g drojdie proaspata sau un pliculet uscata

Amestecam drojdia si zaharul in apa apoi le dam deoparte pana ce pregatim si restul ingredientelor.
Intr-un castron mare punem uleiul de masline si sarea apoi adaugam drojdia si ierburile de Provence, amestecam bine.
Adaugam jumatate din cantitatea de faina si o incorporam usor cu o lingura de lemn pana ce obtinem un aluat lipicios, apoi punem faina ramasa si incepem sa framantam cu mana. Trebuie sa rezulte un aluat elastic si putin lipicios pe care il lasam la dospit pentru o ora.
Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe masa presarata cu putina faina, ii dam forma rotunda si o punem in tava. O lasam la dospit pentru 30 de minute, apoi coacem paine in cuptorul foarte bine incins pentru 40 de minute.


Ierburile de Provence sa gasesc in orice supermarket la raionul de condimente, dar ne putem pregati amestecul si acasa folosind ierburi uscate ca: rozmarinul, patrunjel, cimbrisor, busuioc, maghiran, cimbru, oregano si leustean. Dupa cum ii spune si numele este un amestec specific zonei de sud a Frantei.
E o paine cu totul deosebita, eu ma declar fan:)
Bon appetit!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails