Pizza Quattro Formaggi

|


Aluat:
400 gr. faina
200 ml apa calduta
15 gr. drojdie
1/2 lingurita sare
3 linguri ulei de masline

Sosul de rosii:
1 conserva de 400gr rosii cubulete in suc propriu
busuioc proaspat sau uscat
sare
piper
chili
1 lingura ulei de masline
1/2 lingurita zahar

Pe deasupra:
mozzarella
cascaval de vaca si oaie
branza Camembert
gorgonzola
oregano
ulei de masline

Dizolvam drojdia in apa, adaugam uleiul, sarea si faina in ploaie. Framantam pana obtinem un aluat elastic care se dezlipeste de pe maini. Lasam aluatul la dospit 30-40 de minute.
Intre timp pregatim sosul de rosii. Conserva de rosii se pune intr-un blender (se pot folosi si rosii proaspete, e chiar mai indicat, doar ca trebuie sa le oparim si sa le decojim), adaugam busuioc, sare, piper, chili (optional), zaharul si mixam bine. La sfarsit punem si lingura de ulei de masline si amestecam bine.

Dupa ce aluatul a dospit il impartim in 2 parti egale, (eu am facut in doua tavi cu diametrul de 28 cm) si il intindem cu palmele in tava. Lasam inca 5 minute la dospit dupa care il ungem cu sosul de rosii. Deasupra presaram mozzarella, cascavalul, branza Camembert si gorgonzola, presaram oregano si stropim cu ulei de masline.



Se introduce in cuptorul incins pentru 15 minute.



Pofta buna!

2 comentarii:

Gabriel Ionescu spunea...

:)) ti-am facut pofta zilele trecute, nu?
un sfat: nu mai poza pe chestia ai de bambus, iese poza prea derutanta si pestrita si nu mai pune foarte bine in contrast mancarea.
sper sa nu te superi :)

Anita Albu Dobrescu spunea...

daaa, mai ales de gorgonzola:))
nu ma supar, stai linistit, doar ca mie mi se pare exact invers, ca o scoate in relief:)

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails