Chifle pentru hamburger cu faina neagra

|


Zilele trecute am facut niste Hamburgeri 100% home made si v-am promis ca vin si cu reteta de chifle cu faina neagra si seminte de in si floarea soarelui. Asa ca iacata-ma si iacata-le:



Ingrediente:
400 g faina neagra
200 g faina alba
350 ml apa
15 g drojdie proaspata
60 grame unt
2 lingurite sare (lingurita masinii de paine)
2 lingurite zahar
seminte de floarea soarelui, in, susan

Aluatul l-am facut in masina de paine pe programul de framantat si dospit. 
Sau in mod traditional: intr-un castron incapator punem faina, dizolvam drojdia in apa calduta si o turnam peste faina, untul taiat cubulete, sarea si zaharul. Framantam pana se incorporeaza toata faina si aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe maini, in acest moment adaugam semintele si framantam pana se incorporeaza si ele. Lasam aluatul la dospit in jur de 1 ora acoperit cu un servet de bucatarie, intr-un loc caldut.
Dupa ce a dospit aluatul, il impartim in 8-9 parti egale, fiecare chifla trebuie sa aiba in  jur de 100g, le dam forma dorita, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la dospit 15 minute. 
Dupa 15 minute ungem chiflele cu un galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte, apoi presaram deasupra seminte dupa preferinta.
Le introducem in cuptorul incins pentru 30 de minute.



Pufoase, gustoase si cel mai important SANATOASE!
Eu le folosesc si la sandwich-uri.
Pofta buna!

2 comentarii:

Sara & Miki spunea...

Ce bine arata...

Nela spunea...

Foarte bine arata!O seara placuta

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails