Tocana de cartofi in crusta de paine

|


Ingrediente:
400 gr. pulpa de porc
1 kg cartofi noi
1 kg rosii
2-3 ardei grasi
2 cepe mari
2 morcovi
sare
boia dulce si iute
piper macinat si boabe
4 linguri ulei de floarea soarelui
2 crengute de cimbru
1 legatura de marar
 2 paini rotunde coapte pe vatra

Taiem carnea de porc cubulete si o calim in ulei. Dupa ce s-a rumenit bine adaugam ceapa tocata marunt si le lasam sa se rumeneasca impreuna.
Curatam si spalam legumele. Cartofii se taie cubulete, morcovii rondele, ardeii ii curatam si ii taiem fasii, iar apoi se pun toate sa fiarba impreuna cu ceapa si carnea. Se adauga o cana de apa calduta si lasam sa fiarba inabusit.
Separat, oparim rosiile, le decojim si le pasam cu blenderul.Tocana se condimenteaza cu sare, piper, boia si cimbru si spre sfarsit adaugam piureul de rosii.
Mai lasam sa clocoteasca cateva minute si o bagam in cuptor. In acest timp taiem painea si o scobim de miez, cand tocana este gata o servim fierbinte in crusta si o ornam cu cimbru si marar proaspat.



Pofta buna!

2 comentarii:

Bianca spunea...

Foarte apetisanta mancarea asta. Imi place. Felicitari pentru idee.

Anita Albu Dobrescu spunea...

Multumesc Bianca si te mai astept pe la mine:)

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails