Apfelstrudel

|

"Istoria culinara spune ca e o prajitura traditionala austriaca, mai precis ca a fost creata intr-o veche patiserie vieneza, devenind ulterior, prajitura tipica a Imperiului Austro-Ungar. 
Povestea ei insa coboara pana in vremurile Imperiului Bizantin si se pare ca a intrat in bucataria austriaca prin influentele culinare venite din Bosnia si Croatia, unde poarta numele de "burek". Nici turcii nu sunt straini de aceasta prajiturica pe care ei o umplu cu nuca si o numesc baclava. Abia prin secolul XVII strudelul a devenit celebru si este mentionat intr-una dintre vechile carti de bucate pe care le puteti gasi inca in biblioteca statala din Viena. 
Cert este ca in prezent aceasta prajitura a devenit "copilul de suflet" din multe bucatarii europene, fiecare decretand-o mai mult sau mai putin ca fiind creatia sa traditionala."
 (Sursa:klausburger.blogspot.com)

 

Ingrediente:
1 aluat foietaj congelat Lando (se gaseste doar la Kaufland)
75 gr. unt
75 gr. pesmet
5-6 mere acrisoare
zeama de la ½ lamaie
50 gr. zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingurita scortisoara
Intr-o tigaie teflonata se rumeneste o lingura de pesmet cu o lingura de unt. Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare, le stropim cu zeama de lamaie si le amesteca cu pesmetul rumenit.
Se intinde aluatul foietaj si se unge cu o lingura de unt topit, dupa care se presara deasupra pesmetul ramas. Se aseaza merele si se presara zaharul, zaharul vanilat si scortisoara.
Se ruleaza strudelul si il punem in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit 20-25 de minute. Cand este gata si se raceste un pic se pudreaza cu zahar praf si scortisoara.


 Guten Appetit!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails