Tort cu ciocolata si mandarine

|



Daca cu tortul de ziua mamei mele am dat gres din punct de vedere al aspectului, cu tortul de ziua mamei soacre nu mi-am permis sa o fac lata:)) Si nici nu am facut-o pentru ca mi-a iesit o minunatie de tort frumos din cale-afara, iar gustul bun si dulce la fel ca si sarbatorita:)
Sunt foarte multumita de ce a iesit si mandra!


Blat:
6 oua
250g zahar
un praf de sare
150g faina
150g amidon
2 lingurite praf de copt
40 g cacao

Crema:
2 pliculete gelatina
1 portocala
2 cutii mandarine in conserva
500ml suc de portocale
650ml smantana pentru frisca
4 linguri zahar
100g ciocolata amaruie (pentru decor)

Pentru insiropat blatul:
200 ml suc de portocale


Blatul: separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, 3 linguri de apa si zaharul.
Adaugam pe rand galbenusurile batand in continuare.
Intr-un castron amestecam faina, amidonul, praful de copt si cacaua. Cu ajutorul unui tel incorporam amestecul de faina si cacaua compozitiei de albusuri.
Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi intr-o tava cu diametrul de 24cm pentru 10-15 minute.

Crema: continutul pliculetelor de gelatina le punem la inmuiat in 100ml de apa pentru 10 minute. 
Spalam portocala o radem de coaja si ii stoarcem sucul.
Scurgem sucul din conservele de mandarine si pastram 16 bucatele pentru decor. Restul le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Insiropam bine prima foaie si o punem in inelul formei de tort.
Dizolvam gelatina inmuiata pe baie de abur pana ce dispar toate margelutele. Adaugam coaja rasa de portocala si le amestecam in cei 500ml suc de portocale. Amestecam bine pentru omogenizare si dam la frigider pentru a incepe sa se intareasca. Aici trebuie sa avem grija si sa verificam constant pentru a nu se intari prea tare, trebuie sa aiba o consistenta usor de manevrat, dar nici sa nu curga.
Intre timp batem 300ml de frisca cu 2 linguri de zahar si o incorporam in crema de portocale.
Impartim crema in 2 parti egale, intr-o parte adaugam mandarinele ramase taiate in bucatele. Amestecam cu grija si punem crema cu mandarine peste prima foaie de tort.
Insiropam bine a doua foaie si o punem peste dupa care a doua parte de crema. La final insiropam si a treia foaie si o punem peste.

Dam tortul la frigider pentru 2 ore. Batem frisca ramasa cu zaharul si imbracam tortul. 
Decoram tortul cu mandarine, coaja de portocala si ciocolata.


Este bun tare si foarte racoritor!
Pofta buna!

5 comentarii:

sara & Miki spunea...

La multi ani soacrei tale. Cred ca-i fericita, tortul e genial. Pup!

felis spunea...

Cat de bine arata!!!!... Si tortul si sectiunea sunt superbe si apetisante!

Bunica spunea...

Superb tortul! La multi ani soacrei tale!

Anita Albu Dobrescu spunea...

Sara, Felis, Buni va multumesc pentru urari si aprecieri. Am muncit ceva la el dar a meritat din plin, mama soacra a fost foarte fericita si placut impresionata:)
Va pup!

pansy spunea...

splendid e tortul!

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails