Pizza Margherita

|


Deseori este numita si Pizza Margherita. Povestea spune ca a fost preparata pentru prima data in Neapole, de catre brutarul orasului, pe nume Esposito. Margherita, regina Italiei, vizita insoritul oras asa ca brutarul a vrut sa pregateasca in onoarea reginei, o pizza care sa cuprinda culorile steagului national - rosul tomatelor, verdele busuiocului si mozzarella alba. O adevarata pizza... patriotica, astazi faimoasa in toata lumea. Reginei i s-a parut delicioasa reteta, in ciuda curtenilor sclifositi, care nu pricepeau cum poate sa-i placa Majestatii Sale o asemenea mancare...vulgara.
Indiferent ce pizza preparam, specialistii ne sfatuiesc sa nu incarcam aluatul cu prea mult topping, caci aluatul nu va mai creste cum trebuie.

 Cu siguranta este cea mai buna pizza facuta de mine si bineinteles, mancata:))


Blat:
500 gr. faina
250ml apa
25 gr. drojdie proaspata
4 linguri ulei
jumatate de lingurita de sare

Blatul l-am facut in masina de paine, dar se poate framanta si cu mana in cazul in care nu aveti masina de paine sau daca va face placere:) mie sincer nuuu:)) Se lasa la dospit cel putin 30 de minute.

Pe deasupra:
o conserva de rosii depelate in suc propriu
250 gr mozzarella
sare
piper
busuioc uscat
oregano
1 lingura ulei de masline




Conserva de rosii se face pur si simplu terci cu ajutorul unui blender, dupa care se adauga sare piper, busuioc, oregano, ulei si se amesteca bine.

Dupa ce a dospit aluatul, il impartim in 2 parti egale, vom face 2 pizza cu diametrul de 28-30 cm.
Intindem aluatul in tava, este atat de fraged incat se v-a intinde foarte usor cu mana.
Ungem suprafata cu cateva linguri de suc de rosii, dupa care presaram mozzarella si putin oregano.
Se baga la cuptor pentru 10-15 minute. La fel procedam si cu cea dea doua.


Pofta buna!!!

4 comentarii:

bucatariavalentinei spunea...

A fost foarte gustoasa! Pe mici portiuni aluatul a ramas necopt (ca o coca), cred ca din cauza sosului de rosii, presupun ca era prea lichid. Eu am copt la 180 grade, pt 15 min.

Anita Albu spunea...

Bine ai venit Valentina, chiar nu stiu ce s-ar fi putut intampla, nu cred sa fi avut vreo legatura cu faptul ca sosul era prea lichid, eu de fiecare data folosesc rosii in suc propriu ori cuburi, ori intregi si le pasez cu blanderul, poate ai pus prea mult? Eu dintr-o conserva pun pe 2 pizza si mai ramane de pus pe deasupra dupa ce o scot din cuptor.

bucatariavalentinei spunea...

E posibil sa fi pus mai mult. Am facut doar jumatate din cantitate, iar conserva am impartit-o din ochi. Oricum o sa refac,caci a fost buna. Zi-mi te rog, la cat tii cuptorul.

Anita Albu spunea...

Eu am un cuptor clasic cu gaz chiar nu stiu ce temperatura are, in orice caz intotdeauna incing bine cuptorul inainte de a baga pizza, iar ca si cantitate de sos eu pun maxim trei linguri de sos peste blat.

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails