Fajitas cu pui

|

E vineri seara, e frig afara, nu-ti mai arde de scos nasul din casa... Ce faci? Stai tolanit in fata televizorului si mananci ce? Fajitas!!! O macarica traditionala mexicana foarte buna, plina cu legume, usor de facut si chiar distractiv.



Ingrediente:
6 tortillias
1 piept de pui dezosat
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras galben
1/2 ardei gras verde
1 ceapa rosie
200 gr. porumb din conserva
smantana
3 linguri ulei de masline
patrunjel
sare 
piper

Pentru marinata:
1 lingura mustar
1 lamaie
1 lingura oregano
1/2 lingurita boia iute
praf de chili
1/2 lingura zahar

Spalam pieptul si il taiem fasiute pe lung. Intr-un castronel amestecam ingredientele pentru marinata impreuna cu zeama lamaiei, dupa care adaugam puiul, amestecam bine si dam totul la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp ne ocupam de legume. Taiem ardeii grasi pe lung, ceapa pestisori si tocam patrunjelul.
Incingem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si prajim puiul pana se rumeneste, adaugam ceapa, ardeii grasi si jumatate din partunjelul tocat. Amestecam si lasam la foc iute cam 6-7 minute. La sfarsit adaugam  porumbul, sare si piper.



 Incalzim tortillias 30 de secunde in cuptorul cu microunde, dupa care le umplem cu amestecul de mai sus:



Adaugam deasupra 1-2 linguri de smantana amestecata cu partunjelul tocat ramas, dupa care le impachetam:



Pliem marginea de jos, dupa care marginile laterale le suprapunem una peste cealalta.
Si asta-i tot. Nu va puteti imagina ce nebunie de gusturi, un deliciu pentru o seara de vineri au mers la fix.



Buen apetito!

Ciorba de fasole verde

|

Ciorbita de fasole verde...hmmm, imi aduce aminte de copilarie, de vacanta de vara. Intodeauna ciorbita de fasole verde am asociat-o cu bunica, de mica imi amintesc ca ea facea o ciorbita super buna si acum parca imi amintesc gustul:)
Reteta asta o stiu de la mama, care la randul ei a invatat-o de la mama ei. Am vazut diverese retete de ciorba de fasole pe internet, dar eu nu o pot concepe decat asa, si cred cu tarie ca asa e si cea mai buna!

Ingrediente:
500 gr. fasole verde sau pastai cum i se mai zice in unele parti ale tarii. In Ardeal ii zicem fasole verde
1 ceapa
1 morcov
1 ardei gras
2-3 rosii decojite sau 1/2 conserva rosii in suc propriu
150-200 gr. iaurt
1 ou
2 catei de usturoi
 patrunjel
sare
piper

Curatam fasolea si o rupem in bucatele mai mici. O spalam in 2-3 randuri de apa dupa care o punem in oala cu apa care fierbe la oparit.
Intre timp curatam si taiem ceapa, morcovul si ardeiul, le tragem la tigaie in putin ulei. Eu de obicei nu calesc legumele la ciorba, dar pentru ca acesta nu contine carne, deci nu are grasime absolut de loc, cateodata mai apelez la trucul acesta desi nu-mi prea place. Dupa ce s-au sotat legumele le adaugam si pe ele in ciorbita. Lasam sa clocoteasca incet pana se fierb legumele.
Spre final amestecam iaurtul cu 2-3 polonice de zeama si il adaugam in ciorbita, dupa care urmeaza usturoiul curatat si taiat feliute, iar la sfarsit rosiile decojite si taiate cubulete. Saram, piperam.
O lasam sa stea cateva minute acoperita cu un capac si intre timp batem oul, pe care il adaugam de asemea in ciorba, pentru a obtine "zdrentele". Oul batut se adauga in fir subtire, iar cu o furculita amestecam in ciorba pentru a se desface.
E deosebit de rapida, in jumatate de ora nu aveti ce face:)
Aaa era sa uit de partunjel, se pune la final ca la orice ciorba.

Se serveste cu smantana si ardei iute.
Yumm, imi ploua in gura deja, reteta asta am facut-o acum vreo 3 saptamani si deja mi-e pofta:))
Pofta buna!

Musaka gratinata "a la grec"

|


Pentru ca e sezonul vinetelor si nu mai e mult pana se termina, am profitat si am facut o delicioasa musaka de vinete, de data acesta. Ce a iesit?
Take a look...



Ingrediente:
3 vinete medii
600 gr carne pulpa de porc tocata
2 cepe medii
cimbru uscat si vedre
100 gr cascaval
50 gr feta
1 ou
1-2 linguri iaurt de oaie
2-3 frunze busuioc proaspat
3 linguri pesmet
ulei
sare
piper proaspat macinat

Spalam vinelete, le taiem coditele si le taiem pe lung in felii medii. Le presaram cu sare si le lasam intr-o sita de plastic la scurs.
Separat curatam si splam ceapa, o tocam marunt si o calim 3-4 minute in ulei. Cand devine sticloasa adaugam carnea tocata si putina apa calduta. Eu am adaugat si vreo 2-3 linguri de bulion. Spre sfarsit cand carnea e aproape fiarta adaugam si condimentele.
Dupa ce s-au scurs vinetele le calim 2-3 minute pe fiecare parte in ulei de masline (eu le-am pus pe grill).
Tapetam o tava ceramica cu ulei si pesmet si asezam un rand de vinete, unul de cascaval ras si unul de carne si tot asa, iar deasupra turnam sosul pregatit din iaurt, oul batut si branza feta.
O dam la cuptor pentru aproximativ 60 de minute.




Pofta buna!



Related Posts with Thumbnails