Inele de calamari in aluat de bere by Jamie Oliver

|


Pentru iubitorii fructelor de mare, in special a calamarilor aceasta reteta este un deliciu.
Super usor de preparat, in cateva minute avem niste inele de calamar absolut dementiale. Aluatul cu bere este minunat si se poate folosi si la carnea de pui sau de ce nu pentru diferite legume.

Ingediente:
inele de calamari
1/4 l faina adica 250 ml pentru ca asa a masurat faina
250 ml bere
1 ou
sare

Lasam la dezghetat inelele de calamar, le trecem printr-un jet de apa si le punem la scurs pe un servet de hartie.
Intr-un castronel amestecam faina cu berea bine bine sa nu faca cocoloase, adaugam galbenusul si saram. Separat batem albusul spuma si il incorporam in compozitia de faina si bere. Omogenizam bine.
Trecem inele prin aluat si le prajim intr-o tigaie adanca cu ceva mai mult ulei, ideal ar fi in friteuza.
Le scoatem pe hartie absorbanta pentru a se scurge excesul de ulei. Ii servim cu lamaie.


Pofta buna!


Sursa: Forumul Culinar.ro

Pizza Quattro Formaggi

|


Aluat:
400 gr. faina
200 ml apa calduta
15 gr. drojdie
1/2 lingurita sare
3 linguri ulei de masline

Sosul de rosii:
1 conserva de 400gr rosii cubulete in suc propriu
busuioc proaspat sau uscat
sare
piper
chili
1 lingura ulei de masline
1/2 lingurita zahar

Pe deasupra:
mozzarella
cascaval de vaca si oaie
branza Camembert
gorgonzola
oregano
ulei de masline

Dizolvam drojdia in apa, adaugam uleiul, sarea si faina in ploaie. Framantam pana obtinem un aluat elastic care se dezlipeste de pe maini. Lasam aluatul la dospit 30-40 de minute.
Intre timp pregatim sosul de rosii. Conserva de rosii se pune intr-un blender (se pot folosi si rosii proaspete, e chiar mai indicat, doar ca trebuie sa le oparim si sa le decojim), adaugam busuioc, sare, piper, chili (optional), zaharul si mixam bine. La sfarsit punem si lingura de ulei de masline si amestecam bine.

Dupa ce aluatul a dospit il impartim in 2 parti egale, (eu am facut in doua tavi cu diametrul de 28 cm) si il intindem cu palmele in tava. Lasam inca 5 minute la dospit dupa care il ungem cu sosul de rosii. Deasupra presaram mozzarella, cascavalul, branza Camembert si gorgonzola, presaram oregano si stropim cu ulei de masline.



Se introduce in cuptorul incins pentru 15 minute.



Pofta buna!

Salau la cuptor

|


Da, da, da...stiu, stiu... Am zis ca nu-mi place si ca nu mananc, si am facut iar peste:))
Asta e isi mai schimba omu' gusturile, oricum nu ma omor dupa el, dar pentru cei carora le place pestele, salaul pentru ca despre el e vorba, e o reteta super, al meu iubit a fost impresioant de la gust pana la aspect, si a avut si de ce, ia uitati-va aici:


 Ingrediente:
2 salai
ulei de masline
3-4 catei de usturoi
1 ceasca de vin alb sec
1 ceasca sos de rosii
1 mana de rosii cherry
patrunjel proaspat
sare 
piper proaspat macinat
1 lamaie

Curatam salaii, crestam fiecare peste pe o parte, iar in crestaturi bagam felii de lamaie. Saram, piperam si ii punem intr-un vas termorezistent, dupa care ii stropim cu ulei de masline.
Curatam usturoiul il tocam marunt si il presaram peste pesti, dupa care ii dam la cuptor pentru 10 minute.

Dupa 10 minute ii scoatem si adaugam peste rosiile cherry taiate in doua:

Ii bagam din nou la cuptor, iar cand s-au rumenit rosiile turnam peste ei o ceasca de vin si una de sos de rosii. II dam din nou la cuptor pentru 15-20 de minute.
Cand sunt gata presaram peste patrunjel proaspat tocat.

Facem si-o mamaliguta si un mujdei de usturoi cu smantana si mult patrunjel.
Pofta buna!
Related Posts with Thumbnails