Focaccia cu ierburi

|


Focaccia este asemanatoare cu pizza, dar nu sunt considerate la fel. Este destul de populara in Italia, de obicei e asezonata cu ulei de masline si uneori cu plante aromatice, sau chiar cu ceapa, branza si carne.
Cu toate acestea, focaccia tipica e cea din aluat simplu, unsa cu ulei de masline si presarata cu sare grunjoasa.

Ingrediente:
500 g faina
300 ml apa calduta
 1 pliculet drojdie uscata
2 linguri ulei de masline
1 lingurita miere
1 lingurita busuioc
1lingurita oregano
1 lingurita rasa cu sare

Pentru uns:
4 linguri ulei de masline
4 linguri apa
sare grunjoasa
cimbru

1. Se combina apa cu uleiul, mierea si sarea. Treptat se adauga faina cernuta amestecata in prealabil cu drojdia uscata.
2. Se adauga busuiocul si oregano, se framanta un aluat moale, nelipicios.
3. Se aseaza aluatul pe o tava unsa si se stropeste cu ulei pe ambele parti. Lasam o ora sa se odihnesca.
4. Intr-un castronel amestecam uleiul de uns cu apa si cimbru. Se intinde aluatul cu palmele in tava si facem gropite cu degetele ( apasam pana se simte fundul tavii).
5. Lasam sa se odihneasca 15 minute, dupa care se unge aluatul cu amestecul de ulei apa si cimbru si se presara cu sare, se da la cuptorul incins pana devine aurie.

Buon appetito!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails