Drobul l-am facut anul trecut de Pasti pe vremea cand nu aveam blogul. Sincer am si uitat de aceste poze, dar azi rasfoind prin niste foldere am dat peste ele si ma gandeam ca ar fi pacat sa nu-l postez.
Ingrediente:
500g ficat de curcan
500g pipote de curcan
3-4 oua intregi
2 legaturi mai ceapa verde
2 legaturi mari usturoi verde
2 legaturi patrunjel
4 linguri pesmet sau 2-3 felii de paine inmuiate in apa/lapte
4 linguri pesmet sau 2-3 felii de paine inmuiate in apa/lapte
sare
piper
Spalam in cateva ape ficatul si pipotele dupa care le punem la fiert in vase separate.
Dupa ce au fiert le lasam la racit apoi le punem in robotul de bucatarie impreuna cu ceapa verde, usturoiul verde si patrunjelul. Dupa ce am tocat totul adaugam ouale, painea inmuiata/pesmetul sare si piper. Framantam bine cu mana dupa care asezam compozitia pentru drob intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pensulata cu putin ulei.
Pentru ca nu am avut prapore sa acopar drobul (pentru a nu se usca), am facut un aluat dintr-un ou si faina cat cuprinde. Dupa ce l-am framantat l-am intins cu sucitorul apoi am acoperit drobul.
Dam tava la cuptor pentru 30-40 de minute.
Sper ca nu am postat reteta prea tarziu si m-as bucura sa va fie de folos:) AICI gasiti si alte idei pentru masa de Paste.
Acestea fiind spuse va doresc sa aveti sarbatori fericite si linistite alaturi de cei dragi!