500 gr. faina
25 gr. drojdie
proaspata
jumatate de lingurita
de sare
250 ml lapte caldut
4 linguri miere
25 gr. unt topit (se
amesteca cu laptele)
Aluatul l-am facut in masina de paine, programul de 1:30
framantare si dospire, dar bineinteles merge si cu mana.
Cand e gata dospit , aluatul se imparte in 2 parti egale . din fiecare
parte se intinde o foaie rotunda, dupa care se taie in 8 triunghuiri (cum se
taie pizza). Fiecare triunghi se unge cu o lingurita de nutella si se ruleaza
incepand de la latura mai mare spre varf. La fel se procedeaza si cu cealalta
parte de aluat.
Se aseaza in tava pe hartie de copt si se lasa la crescut inca 30
de minute, dupa care se ung cu un galbenus de ou dezlegat cu o lingura de
lapte. Se dau la copt 15-20 de minute.
Sunt foarte bune si intr-adevar
pufoase, merg de minune dimineata la cafea si nu numai:)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu