Voi fi sincera cu voi si va marturisec ca acesta reteta nu e facuta de mine, ci de mama mea.
Am fost plecati in concediu acasa la Hunedoara, iar mama care este o gospodina desavarsita ne-a rasfatat cu diverse bunatati, printre care si aceste oua umplute absolut minunate. Si pentru ca am adus vorba de mama trebuie sa va mai spun ca de la ea am mostenit pasiunea pentru gatit, iar toate cunostintele mele in materie culinara i le datorez ei.
Ingrediente:
10 oua
1 pate de pui
maioneza (eu va recomand sa o faceti acasa, nu cumparata)
iaurt
patrunjel proaspat
sare
piper proaspat macinat
putina boia
usturoi
Degresam ouale si le punem la fiert. Dupa ce au fiert le curatam de coaja, le taiem in doua si le scoatem galbenusurile. Galbenusurile le pasam bine cu furculita si le amestecam cu pateul de pui, 1-2 linguri de maioneza, patrunjel proaspat tocat, sare si piper proaspat macinat. Amestecam bine si umplem jumatatile de oua.
Sosul: in maioneza ramasa adaugam iaurt pana cand obtinem o compozitie usor lichida (nu stiu exact sa va spun cantitati). Omogenizam bine si adaugam un catel mic mic de usturoi pisat, sare si putin patrunjel tocat.
Asezam sosul pe un platou si peste asezam ouale. Le oranam cu frunzulite de patrunjel cret si boia.
Patrunjel cret:
Sunt foarte simplu de facut, extraordinar de bune si de efect pentru o masa festiva.
Pofta buna!
5 comentarii:
Multumesc de vizita si aprecieri. Si tu ai un blog cu retete interesante, asa ca vom face schimb de idei. Eu m-am inscrispe lista ta de prieteni. Urmeaza sa faci acelasi lucru. O zi frumoasa.
M-am inscris, m-am inscris:) Va multumesc si eu de vizita si va mai astept cu drag!
Arata de revista ouale umplute... Imi place foarte mult blogul tau. Acum ca te-am trecut la blogroll am sa vad ce retete noi mai aduci... Bafta multa
Multumesc Pt. aprecieri Felis!
platoul arata de revista,intr-adevar!sotul meu e mare fan oua umplute...multumesc de vizita,o zi buna!
Trimiteți un comentariu