Ingrediente:
2 rondele somn
1 rosie
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
2 catei de usturoi
cimbru
ulei de masline
zeama de lamaie
busuioc (optional)
sare
piper
Pe o plita sau un gratar coacem rosia, ardeiul gras rosu si ardeiul gras galben. Le curatam de coaja, apoi le tocam cubulete marunte si le asezam intr-un castronel. Adaugam usturoiul pisat, cimbru, busuioc, sare, piper, putina zeama de lamaie si o lingura ulei de masline. Amestecam bine si lasam la frigider pana ce preparam pestele.
Rondelele de somn le spalam rapid sub jet de apa rece, apoi le punem la scurs pe hartie absorbanta. Condimentam cu sare si piper, dupa care prajim pestele intr-o tigaie antiaderenta foarte bine incinsa. Nu este nevoie de ulei deoarece somnul este un peste foarte gras si va lasa multa grasime.
Cand pestele s-a rumenit pe ambele parti, il asezam pe un pat de salata verde si servim cu sosul de usturoi si legume coapte.
Pofta buna!
3 comentarii:
Sunt innebunita dupa peste !! un gust exceptional in cazul somnului... cat despre prezentare.. excelenta ! ...
Insist cu Provocarea Dulce Romanie... Mai sunt 10 zile si le "trec" ca sa zic asa randul cireselor si mentei... Cu drag te astept sa ne incanti cu o reteta sau doua... dupa plac! ;) Multumesc anticipat. O zi frumoasa. Pupici
Antonia multumesc de vizita si invitatie. Daca rusesc sa prepar ceva cu igredientele propuse de tine pana la sfarsitul luni, particip cu draga inima:)
La peste sunt prima, dar acum, am intarziat putin...Delicios!
Trimiteți un comentariu