Pastrav somonat cu sos cald de rosii si busuioc

|

Desi nu sunt o mare consumatoare de peste, aceasta reteta m-a cucerit total. 


Ingrediente:
1 file mare de pastrav somonat sau somon
1/2 cana ulei de masline
1 rosie
5-6 frunze busuioc
sare
piper proaspat macinat

Spalam fileul rapid sub jet de apa rece, il scurgem bine de apa apoi il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Condimentam cu sare si piper si il dam la cuptor pentru 20-25 de minute.
Cand pestele e aproape gata, pregatim sosul.
Taiem rosia in patru, o curatam de samburi apoi o taiem cubulete. 
Uleiul de masline il punem la incalzit intr-o craticioara, cand e caldut (nu incins) il luam de pe foc si adaugam rosiile si busuiocul tocat. Asezonam cu sare si piper.
Scoatem pestele din cuptor , il asezam pe un platou si turnam sosul caldut deasupara.


Va recomand sa il serviti cu sparanghel tras la tigaie sau orice alt fel de legume.
Sosul cu rosii si busuioc il completeaza atat de bine incat nu are nevoie de lamaie sau usturoi, doar un pahar de vin alb sau roze.

Sosuletul alb de deasupra este grasimea pestelui eliminata datorita coacerii in cuptor. Pastravul somonat la fel ca si somonul este un peste gras.

Pofta buna!







2 comentarii:

Alina---Explora Cuisine spunea...

Arata extraordinar si eu nu sunt fan peste :)) Mersi de reteta, o sa fac si eu curand ca arata prea bine! O saptamana frumoasa iti doresc!

Anita Albu Dobrescu spunea...

Alina iti recomand din suflet aceasta reteta, este pur si simplu delicioasa! O saptamana faina si tie!

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails