Tort de ciocolata tricolor

|

Un tort special de Valentine's Day pentru cei ce iubesc ciocolata la fel de mult ca si mine:)


Ingrediente:
170g ciocolata amaruie
170g ciocolata cu lapte
170g ciocolata alba
500g branza de vaci dulce
180g zahar
1 pliculet zahar vanilat
250ml frisca lichida sau lapte
2 plicuri gelatina
350g biscuiti simpli de cacao
260g unt


 1. Maruntim biscuitii in robotul de bucatarie dupa care ii punem intr-un castron incapator. Peste biscuitii maruntiti adaugam 200g de unt si framantam cu mainile pana ce biscuitii au absortit tot untul. Compozitia obtinuta o asezam intr-o tava rotunda cu peretii detasabili si tapetam fundul formei. Doar fundul nu si peretii. Dam forma la frigider pentru 1 ora.

2. In 3 cratite diferite topim pe abur cele 3 feluri de ciocolata.

3. Intr-un castron mixam branza de vaci impreuna cu zaharul si frisca lichida cat sa se amestece ingredientele, nu mai mult de 2 minute.

4. Intr-o craticioara mica punem gelatina la inmuiat in 150ml apa pentru 10 minute. Dupa 10 minute punem craticioara pe abur si amestecam continuu pana ce bilutele de gelatina se dizolva si devine transparenta. In acest moment o putem lua de pe abur si o incorporam amestecului de branza.

5. Impartim branza in trei parti egale. In prima parte de branza adugam ciocolata amaruie si amestecam bine pana la omogenizare. Scoatem forma din frigider si peste blatul de biscuiti asezam crema de ciocolata amarurie, dupa care dam din nou forma la frigider.

6. In cea de-a doua parte de branza adaugam ciocolata cu lapte si amestecam bine. Scoatem forma din frigider si asezam crema de ciocolata cu lapte peste stratul de crema cu ciocolata amaruie. Avem insa grija ca stratul de ciocolata amaruie sa fie cat de cat intarit pentru a nu se amesteca cremele intre ele. Dam din nou forma la figider.

7. Peste ciocolata alba topita adaugam cele 60g de unt ramas si amestecam pana ce acesta se incorporeaza. Ciocolata alba o amestecam cu a treia parte de branza, scoatem forma din frigider si peste stratul de ciocolata cu lapte adugam crema de ciocolata alba.
Dam din nou la frigider pentru minim 3 ore, de preferat ar fi pana a doua zi. 


Pofta buna!



4 comentarii:

bucatariadenysei spunea...

ce bine arata

pansy spunea...

sper ca ai avut o valentine day pe masura torului ! super!

miremirc spunea...

suupeer tortul !! bravo!

My Classic Cuisine spunea...

Buna Anita! Imi poti spune te rog ce diametru avea forma de tort? Tortul arata senzational, felicitari!

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails