Prajitura Rafaello

|

Pentru ca e prima postare pe acest an vreau sa va urez un an nou fericit, bogat si plin de impliniri si realizari pe toate planurile. Va multumesc celor care m-ati vizitat in anul care a trecut si va astept cu drag si in 2011.
La Multi Ani! 
 
Blat:
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
1/2 praf de copt

Crema 1:
6 galbenusuri
 10 linguri zahar tos
1 lingura faina
2-3 linguri lapte
3 pliculete zahar vanilat
1 pachet de unt

Crema 2:
6 albusuri
15 linguri zahar
180g nuca de cocos

Blatul. Separam ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cele 7 linguri de zahar, dupa adaugam galbenusurile si mixam in continuare pana se incorporeaza bine. Faina o amestecam cu praful de copt dupa care o adaugam peste albusurile spuma si amestecam usor cu un tel de jos in sus. Coacem 4 foi pe fundul unei tavi (36/24 dimensiune) unsa si tapetata cu faina. Atentie foile nu se pun una peste cealalta dupa ce le coacem pentru ca se vor lipi.

Crema 1. Intr-o cratita amestecam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, faina si laptele. Fierbem compozitia pe abur pana se ingroasa. Cand e rece o amestecam cu un pachet de unt.

Crema 2. Intr-o cratita batem albusurile spuma cu un praf de sare si cele 15 linguri de zahar. Punem cratita pe abur si batem in continuare. Din cand in cand ne unezim un deget si atingem spuma cand acesta nu se mai lipeste de deget atunci este gata. Dupa ce luam spuma de pe foc adugam nuca de cocos.

Asamblarea: peste prima foaie punem 1/2 din crema1, adaugam a doua foaie dupa care 1/2 din crema2, din nou foaie apoi crema1, ultima foaie, apoi crema2. Deasupra presaram cam vreo 20g nuca de cocos.




  Acesta prajitura am avut-o pe masa de Craciun, nu pot sa va exprim in cuvinte cat poate fi de buna. Este una dintre prajiturile mele preferate, am crescut cu acesta prajitura si in mod cert de fiecare data imi va aduce aminte de copilarie si de cat de bine era la mama acasa:)
Pofta buna!

27 comentarii:

felis spunea...

Arata foarte bine... si eu am o reteta de prajitura cu acelasi nume... dar reteta nu e la fel..
La multi ani!... Un An Nou mai bun

Anita Albu Dobrescu spunea...

Merci Felis:) La multi ani si tie si un an nou minunat!

diamond spunea...

Anita, arata foarte bine prajitura! am si eu o reteta dar nu e la fel! as vrea sa o incerc si pe a ta, am o intrebare: blaturile se inmoaie de la crema? te pup, la multi ani!:D

Anita Albu Dobrescu spunea...

Diamond ma bucur ca iti place prajiturica, o poti incerca linistita foile se inmoaie de a crema nu trebuie insiropate cu nimic. Astept impresii, te pup si iti doresc un an nou minunat!

Catalina spunea...

Foarte buna cred ca este prajiturica ta. O nelamurire am insa: pentru crema 2 trebuie sa folosim 180g nuca de cocos. Cand se adauga? Multumesc frumos si un an nou plin de bucurii!

Anita Albu Dobrescu spunea...

Buna intrebare Catalina:)) Am uitat sa specific, am scris reteta desul de traziu si eram cam obosita:) Nuca de cocos se adauga in spuma de albusuri dupa ce o luam de pe abur. La muli ani!!!

sara & Miki spunea...

Super.... felicitari. Parca si simt cum se topeste in gura. Pup!

Anita Albu Dobrescu spunea...

Multumesc Sara,iti doresc un an nou cu sanatate si bucurii te pup!

Lia Maria Grozi spunea...

Super bine arata si cu siguranta gustul este pe masura. Am sa fac aceasta prajitura cat de curand. M-ai convins.
La multi ani! cu sanatate si fericire.

Rocsy spunea...

buna, am si eu o intrebare...dak nu te superi...cu restul de nuca de cocos?k ai pus 180g.o incorporez in crema 2?

Anita Albu Dobrescu spunea...

Lia ce bine imi pare sa te vad, incearc-o cu toata increderea e nemaipomenit de buna. La multi ani si tie, te pup!

Rocsy nu ma supar:)
Crema 2. Intr-o cratita batem albusurile spuma cu un praf de sare si cele 15 linguri de zahar. Punem cratita pe abur si batem in continuare. Din cand in cand ne unezim un deget si atingem spuma cand acesta nu se mai lipeste de deget atunci este gata. Dupa ce luam spuma de pe foc adugam nuca de cocos. (180g)

Rocsy spunea...

multumesc mult!cred k era prea tarziu knd am scris reteta pt a o face si nu am vazut

Anita Albu Dobrescu spunea...

Cu placere Rocsy, astept sa-mi spui cum ti-a iesit:)

Anonim spunea...

buna , ma numesc Simona, mi s-a parut interesanta reteta de prajitura asa ca maine o sa o incerc asa ca pentru mine de Sf. Ion
sper sa-mi iasa.

Anonim spunea...

ce pot spune e ca, a iesit un deliciu, cel putin cremele sunt de vis, ea in sine nu stiu ca inca nu am taiat-o dar arata bestial.
am avut ceva de munca la ea tinand cont ca am 2 fete minunate, una cu teme si cealalta e mai mica un an si cinci luni, si nu stateau locului deloc.
felicitari pentru tot ceea ce faceti

Anita Albu Dobrescu spunea...

Draga Anonim nu pot spune decat ca ma bucur nespus de mult ca ti-a iesit prajitura si sper sa le placa fetitelor tale. Multumesc pentru ca ai incercat-o, te pup!

Anonim spunea...

am facut si eu prajitura, mi-a iesit f bine, a fost foarte laudata....eu una am scos un pic din cantitatile de zahar din crema(mi s-a parut f mult).multumim pentru retete, cu siguranta o sa mai intru pe aici sa ma inspir...

Anita Albu Dobrescu spunea...

@ Anonim: Iti multumesc ca ai incercat reteta, ma bucur ca a iesit bine si a fost laudata:) Apropo de crema2 in realitate contine 17 linguri de zahar, dar eu le-am redus la 15 pentru ca si mie mi se pareau cam multe. Avantajul e ca e foarte dulce si nu poti manca mult de-o data, dintr-o feliuta doua te saturi:))
Te mai astept cu drag pe la mine!

mona spunea...

interesanta prajitura ta !!! o sa o incerc cat de curand!

Anonim spunea...

mirela ce marime are tava prntru foi mersi anticipat

Anonim spunea...

prajitura arata foarte bine si cred ca e si gustoasa iti multumesc mult pentru toate retetele le voi incerca pe toate dar vreau sa stiu ce marime are tava in care coacem foile

Anonim spunea...

sint pentru prima data pe acest site prajitura arata foarte bine si cred la fel de gustoasa dar as vrea daca se poate marimea tavii in care ai copt tavile mersi anticipat mirela

Anonim spunea...

buna seara prajitura arata foarte bine si cred ca este la fel de gustoasa dar as dori daca se poate marimea tavii in care ai copt foile mersi anticipat

Anonim spunea...

buna ma numesc mirela din siria prajitura arata foarte bine si cred ca este si gustoasa dar am o intrebare ? ce marime are tava in care ai copt foile mersi anticipat

Anonim spunea...

PRAJITURA ARATA FOARTE BINE AM SA O FAC SI EU CIT DE CURIND DAR AM O INTREBARE CE MARIME ARE TAVA IN CARE AI COPT FOILE ? MERSI ANTICIPAT MIRELA

Loredana spunea...

Ma numesc Loredana si as vrea sa fac si eu prajitura de Craciun dar as avea o intrebare : as putea face foile cu o zi inaintea cremei ? cum fac mai multe prajituri as fi vrut sa fac toate foile si blaturile cu o zi inainte iar cremele a doua zi.

Anita Albu Dobrescu spunea...

buna Loredana, sigur ca poti face foile cu o zi inainte, insa mare grija dupa ce le coci sa nu le asezi unele peste altele pt. ca se vor lipi.

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails