Ingrediente:
6 tortillias
1 piept de pui dezosat
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras galben
1/2 ardei gras verde
1 ceapa rosie
200 gr. porumb din conserva
smantana
3 linguri ulei de masline
patrunjel
sare
piper
Pentru marinata:
1 lingura mustar
1 lamaie
1 lingura oregano
1/2 lingurita boia iute
praf de chili
1/2 lingura zahar
Spalam pieptul si il taiem fasiute pe lung. Intr-un castronel amestecam ingredientele pentru marinata impreuna cu zeama lamaiei, dupa care adaugam puiul, amestecam bine si dam totul la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp ne ocupam de legume. Taiem ardeii grasi pe lung, ceapa pestisori si tocam patrunjelul.
Incingem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si prajim puiul pana se rumeneste, adaugam ceapa, ardeii grasi si jumatate din partunjelul tocat. Amestecam si lasam la foc iute cam 6-7 minute. La sfarsit adaugam porumbul, sare si piper.
Incalzim tortillias 30 de secunde in cuptorul cu microunde, dupa care le umplem cu amestecul de mai sus:
Adaugam deasupra 1-2 linguri de smantana amestecata cu partunjelul tocat ramas, dupa care le impachetam:
Pliem marginea de jos, dupa care marginile laterale le suprapunem una peste cealalta.
Si asta-i tot. Nu va puteti imagina ce nebunie de gusturi, un deliciu pentru o seara de vineri au mers la fix.
Buen apetito!
mda...chiar m-ai nimerit cu reteta asta :), mai ales ca imi place shaworma la nebunie. Cu siguranta o s-o incerc.
RăspundețiȘtergereTip: Eu sosul de smantana am sa-l fac si cu un pic de usturoi pisat sa-i de-a un pic de aroma si pe langa patrunjel si un pic de marar.
Ma bucur Gabi, sa-mi spui cum ti-a iesit. Super ideea cu usturoiul, dar stii ca mie nu-mi place, iar despre marar... nici dupa el nu ma dau in vant, dar cel putin il tolerez.
RăspundețiȘtergere