Lasagna

|
Reteta este luata de pe cutia de Lasagna Monte Banato.


SOS BECHAMEL:
- 4 linguri ulei
- 4 linguri faina
- 500ml lapte
- nucsoara
- sare
- piper

Se pune uleiul la incins si se presara faina. Se stinge cu lapte putin cate putin si se amesteca continuu. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

SOS BOLOGNESE:
- 600g carne tocata (amestec porc+vita)
- 500g rosii decojite
- 3 linguri ulei
- 1 ceapa
- sare
- piper
- rozmarin uscat sau proaspat, nu pudra
- busuioc
- oregano.

Se caleste ceapa in ulei, se adauga carnea macinata si se lasa la prajit apoi se adauga rosiile si se fierbe vreo 5-10 minute, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, rozmarin, busuioc, oregano.

MOD DE PREPARARE: Se prepara sosurile Bechamel si Bolognese. Se unge tava, se toarna un strat de sos Bechamel, un strat de sos Bolognese si se pune primul strat de Lasagne. Se continua asezarea pe straturi. Deasupra se toarna sos Bechamel si se rade mozarella, se acopera tava cu o folie de aluminiu. Se pune la cuptor 20 de minute dupa care se indeparteaza folia si se mai lasa 10 minute.


Buon appetito!!!:)



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails