Cornuri pufoase cu nutella

|
Sunt niste cornuri minunate, reteta am gasit-o pe blogul Otiliei.    
Ingrediente:  
 500 gr. faina  
25 gr. drojdie proaspata 
jumatate de lingurita de sare  
250 ml lapte caldut  
4 linguri miere  
25 gr. unt topit (se amesteca cu laptele)    
Aluatul l-am facut in masina de paine, programul de 1:30 framantare si dospire, dar bineinteles merge si cu mana.
Cand e gata dospit , aluatul se imparte in 2 parti egale . din fiecare parte se intinde o foaie rotunda, dupa care se taie in 8 triunghuiri (cum se taie pizza). Fiecare triunghi se unge cu o lingurita de nutella si se ruleaza incepand de la latura mai mare spre varf. La fel se procedeaza si cu cealalta parte de aluat.
Se aseaza in tava pe hartie de copt si se lasa la crescut inca 30 de minute, dupa care se ung cu un galbenus de ou dezlegat cu o lingura de lapte. Se dau la copt 15-20 de minute.  
 Sunt foarte bune si intr-adevar pufoase, merg de minune dimineata la cafea si nu numai:)
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails