Sandwichuri mediteraneene

|

Ingrediente:
6 felii de paine integrala
100 gr. unt
piper
½  lingurita busuioc
50 gr. masline feliate
6 felii cascaval
Intr-o tava se aseaza feliile de paine taiate dupa preferinta, se ung cu unt se presara busuioc si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 5 minute.
Se scot, se aseaza deasupra rondele de masline pe intraga suprafata a feliei apoi se acopera cu felia de cascaval. Se presara piper si se introduc din nou la cuptor, de data aceasta pana cand se topeste cascavalul.
Se servesc calde insotite de frunze de salata, rosii si ardei. Sunt ideale pentru cina si merg insotite de un pahar de vin rosu.
Pofta buna!

Tocanita de vara

|

Ingredente:
500 gr. carne de porc
1 kg cartofi noi mici
1 ceapa mare
1 lingura cu bulion
150 gr. unt
3 catei de usturoi
patrunjel
1 lingurita boia
boabe de piper
sare
Se pune untul la incins si se rumenesc cartofii deja curatati. Cand au prins culoare se scot pe un servet de hartie.
Se taie carnea cuburi se rumeneste in unt, apoi se pune ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugati bulionul, boiaua, sare si o cana cu apa. Se lasa sa fiarba pana cand carnea devine moale.
Se adauga cartofii, piperul, eventual inca putina apa se amesteca bine se pune un capac si se da la cuptor 10-20 de minute (pana fierb bine cartofii).
.Pofta buna!

Pui cu sos de rosii si miere

|


Ingrediente:
6 pulpe de pui
3 linguri ulei de masline
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 cutie cu rosii decojite
100 ml vin alb sec
3 linguri cu miere
1 lingurita cimbru
150 gr. masline negre feliate
patrunjel
sare
piper
PASUL 1 Se taie pulpele pe jumatate, se dau cu sare si piper si se pun intr-o tigaie cu ulei incins. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti.
PASUL 2 Se scoate carnea pe un platou, iar in uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt si usturoiul pisat, cam 3 minute. Se adauga rosiile, vinul, mierea si cimbrul.
PASUL 3 Se adauga din nou carnea, deasupra se pune un capac si se mai lasa pe foc vreo 3 minute.
PASUL 4 Se adauga maslinele, amestecam si mai lasam pe foc inca 15 minute. Servim cu orez fiert.

Salata cu ton

|


In sfarsit a venit vara si la noi, dar parca prea dintr-o data ne-a lovit caldura de nu iti mai arde de nimic… ( mai ales de stat in bucatarie). Tocmai de aceea va propun o salatica simpla, simpla si gustoasa de numa.

Ingrediente:
1 salata verde (eu prefer creata, e mai aspectuoasa)    1 conserva de ton bucati (e mai gustos decat cel maruntit)      1 conserva porumb    1 rosie sau o mana de rosii cherry  1 castravete      paine pentru crutoane
Dressing:  3-4 linguri ulei de masline    zeama de la o jumatate de lamaie  sare    piper
Se spala salata verde si se lasa la scurs, dupa care se rupe grosolan si se aseaza pe un platou. Rosia se taie felioare si se aseaza peste salata verde, la fel procedam si cu castravetele. Scurgem porumbul si conserva de ton de apa si le “aruncam” peste salata, avem grija sa le aranjam putin in asa fel incat sa nu para aruncate din avion.
Dressingul e simplu, banal chiar. Uleiul se amesteca cu zeama de lamaie, sare si piper. Se pune peste salata doar in momentul in care o servim.
La sfarsit pregatim si crutoanele. Taiem feliile de paine in partatele potrivite si le tragem la tigaie in putin ulei de masline (o lingurita, doua). Le punem si pe ele peste salata si mancam pe nerasuflate.
Pofta buna!

Tarta cu iaurt

|


Reteta o am de la buna mea prietena de la Timisoara, Oana. Te pup draga mea si te astept la mare.


Ingrediente:
400 gr. biscuiti simpli
250 gr. unt
esenta de vanilie
2 pliculete de gelatina
600 ml iaurt simplu
3-4 linguri de zahar pudra
capsuni pentru ornat
Biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie si se amesteca cu untul si esenta de vanilie. Se framanta bine pana se incorporeaza ingredientele, dupa care se aseaza intr-o tava cu peretii detasabili sau intr-o cratita cu diametru de 28 cm tapetata cu folie alimentara (ne va ajuta sa scoatem tarta la final). Se tine la frigider pana preparam crema.
Pliculetele de gelatina se inmoaie in 6 linguri de apa calduta, dupa care se amesteca cu  200 ml apa rece si se pun la incalzit la bain-marie, pana cand se dizolva bilutele de gelatina.
Se ia de pe foc si se amesteca cu iaurtul si zaharul pudra, dupa care se pune peste blatul de biscuiti si se tine la frigider pentu o ora jumate, doua.
Se orneaza cu capsuni sau cu orice alte fructe dupa preferinta.


Pofta buna!

Dovlecei cu ton la cuptor

|

Ingrediente:
3 dovlecei
1 ceapa
1 cutie rosii depelate cuburi (sau 3-4 rosii fara coaja)
1 conserva ton
200 gr. cascaval
2-3 linguri ulei de masline
busuioc
sare
piper
Se spala dovleceii, se taie pe lungime si se curata de miez.
Ceapa se caleste in 2-3 linguri de ulei, dupa care se adauga tonul bine scurs si rosiile. Se condimenteaza cu sare, piper si busuioc, poate si putin praf de chili daca va place mai picant. Se fierb la foc mic vreo 5 minutele.
Se umple fiecare dovlecel si se presara cascaval ras deasupra.
Se introduc la cuptor pentru 30 de minute.


 Pofta buna!

Paine cu petale

|
O paine aspectuoasa, foarte pufoasa si gustoasa, si usor de realizat. Reteta e de pe blogul lui Ginette, doar ca eu am rotunjit putin cantitatile.
Ingrediente: 
 * 500 g faina 
* 50 g unt taiat in bucati mici 
* 300 ml lapte caldut 
* 30 g zahar * 
1 pachet drojdie uscata 
* 1,5 lingurita sare
* 1 galbenus pentru uns 
* seminte de mac 
Se pun toate ingredientele in masina de paine, mai intai lichidele si apoi celelalte ingrediente. Se programeaza la programul de aluat, de 1h30min. Dupa ce aluatul a crescut, se intinde pe masa usor infainata si se formeaza chiflele. Se pun intr-o forma rotunda si se lasa la crescut inca jumatate de ora. Dupa ce a crescut bine, se unge cu galbenus de ou si apoi se presara seminte. Se coace la 180 grade, cam jumatate de ora.
Pofta buna!

Pui fript cu lamaie si cimbru

|


Ingrediente:
1 pui Intreg
3 lamai
ulei
100ml vin alb
6 catei de usturoi
cimbru proaspat
1 lingurita mustar
sare
piper.

Cum preparam:
Ungem puiul cu mustar si ulei. Il asezam In tava. Taiem lamaile in jumatati si le asezam In tava, impreuna cu crengutele de cimbru si usturoiul curatat. Turnam vinul si coacem 60 minute la foc moderat.

Krapfen - Gogosi austriece

|

As manca gogosile astea dimineata, la pranz si seara (daca nu ar ingrasa). Sunt gogosile mele preferate pana in momentul de fata si trebuie sa-i multumesc neaparat Laurei Adamache pentru aceasta reteta, deoarece de la ea am “furat-o”.

Pentru aceste minunatii de gogosi avem nevoie de:
500 gr faina
1 ou
35 gr zahar
60 gr unt
250ml apa calduta
35gr drojdie proaspata
zahar vanilat
coaja de la o portocala
7gr sare
Se arunca rapid ingredientele in masina de paine, mai intai ingredientele lichide dupa care ingredientele solide si se seteaza porgramul de framantare si dospire 1:30. Sau daca nu, se framanta in mod traditional cu mana.
Dupa ce a dospit aluatul il intindem pe masa de lucru intr-o foaie cam de 1 cm grosime, apoi cu ajutorul unui pahar taiem gogosile pe care le lasam din nou la dospit vreo 2 ore. Eu nu am rezistat atat dar vreo ora jumate tot au stat.
Intr-o tigaie teflonata sau cratita mai larga se pune uleiul la incins cam de vreo 2 degete si incepem sa prajim gogosile doar dupa ce uleiul s-a incins foarte bine. Se prajesc foarte repede asa ca aveti grija sa nu le ardeti. Se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar .

Pofta buna!

Cornuri pufoase cu nutella

|
Sunt niste cornuri minunate, reteta am gasit-o pe blogul Otiliei.    
Ingrediente:  
 500 gr. faina  
25 gr. drojdie proaspata 
jumatate de lingurita de sare  
250 ml lapte caldut  
4 linguri miere  
25 gr. unt topit (se amesteca cu laptele)    
Aluatul l-am facut in masina de paine, programul de 1:30 framantare si dospire, dar bineinteles merge si cu mana.
Cand e gata dospit , aluatul se imparte in 2 parti egale . din fiecare parte se intinde o foaie rotunda, dupa care se taie in 8 triunghuiri (cum se taie pizza). Fiecare triunghi se unge cu o lingurita de nutella si se ruleaza incepand de la latura mai mare spre varf. La fel se procedeaza si cu cealalta parte de aluat.
Se aseaza in tava pe hartie de copt si se lasa la crescut inca 30 de minute, dupa care se ung cu un galbenus de ou dezlegat cu o lingura de lapte. Se dau la copt 15-20 de minute.  
 Sunt foarte bune si intr-adevar pufoase, merg de minune dimineata la cafea si nu numai:)
 
Related Posts with Thumbnails